Dökümantasyon

İÇERİK

Stok

Ana Sayfada stok butonuna tıkladığımızda aşağıda görüldüğü üzere iki tane seçim ekranı karşımıza getirecektir.

Aç:

Stok listesini ekrana getirir. Stokla ilgili bir çok işlemi bu ekrandan takibini yapabiliriz. Aşağıda stok ekranıyla ilgili detaylı anlatımları inceleyebilirsiniz.

Yeni:

Yeni bir stok açmak için kullanırız.

Yeni tuşuna bastığımızda ekrana yeni bir stok kayıt penceresi gelecektir. Bilgi girişine geçmeden önce üst kısımda yer alan butonların işlevlerini inceleyelim.

Yeni:

Yeni bir kayıt oluşturmak için giriş penceresi açar.

Kaydet:

Giriş yapmış olduğumuz ekrandaki bilgileri kaydeder.

Kaydet & Yeni:

Giriş yapmış olduğumuz ekrandaki bilgileri kaydedip yeni bir kayıt penceresi açar.

Düzelt:

Kaydın üzerinde değişiklik yapmak istenildiğinde kullanılır.

İptal:

Düzeltme işlemi sırasında yapmış olduğumuz değişiklikleri geri alarak iptal etmekte kullanılır.

Sil:

Kaydın silinmesinde kullanılır.

Önceki:

Bir önceki kayda konumlanır.

Sonraki:

Bir sonraki kayda konumlanır.

Çıkış:

Pencereyi kapatmak için kullanılır.



Yukarıdaki pencerede de görüldüğü üzere sistem stoğa ait hesap kodunu otomatik olarak kendisi vermektedir. Yıldızlı (*) olan kutucuklar zorunlu doldurmamız gereken alanlardır. Kodu kısmına stoğun takibi açısından kısa adını, tam adı kısmına da detaylı olan ismini girebiliriz. Sağ taraftaki Stok Resmi -> Bul tuşuna bastığımızda sistemde kayıtlı herhangi bir yerden stoğa ait resmi ekleyebiliriz. Yalnız resim kaydetme işlemini gerçekleştirebilmemiz için bu işlemden önce programın ana ekranındaki Ayarlara girip Resim Ayarları sekmesine tıklayarak Resim Yolu kutucuğuna resimleri kaydetmesini istediğimiz dosyanın yolunu belirtmemiz ve hemen altındaki aktif kutucuğunu işaretlememiz gerekmektedir. Ayarlara tıklayarak bu işlemleri görsel olarak daha detaylı bir biçimde inceleyebilirsiniz.

Bilgiler:

Tipi, Cinsi, Marka, Birimi kutucuklarına stokla ilgili detaylı tanımlamalar yapabiliriz. Tanımlamayı yapabilmek için köşelerindeki […] (üç noktaya) tıklayarak aşağıdaki açılan pencerede ‘+’ tuşu yardımıyla birer satır açarak bu bilgilerin girişini yapabiliriz. Bu kutucuklara yapacağımız tanımlamalar ilerleyen bölümlerde raporlamalarda işimize yarayacaktır.

Fiyat Bilgileri:

Satış Fiyatı, Satış Fiyatı 2, Satış Fiyatı 3, P.Tipi, KDV % sini giriş yapabiliriz. Eğer satış fiyatı kdv dahil fiyat ise kdv dahil işaretlenir.

Açıklama:

Stoğa ait detaylı açıklama ekleyebiliriz.

Devreden:

Elimizde var olan son sayım tutarını yazarak stok takibine başlayabiliriz. İşlemler kısmında yaptığımız alış ve satış hareketlerini Toplam Alış ve Toplam Satış kısımlarına otomatik ekleyecektir. Reel stok rakamlarını bu pencereden takip edebiliriz.

Aç tuşuna bastığımızda ise aşağıda görüldüğü üzere Stok liste ekranını karşımıza getirecektir. Herhangi bir stoğun üzerinde çift tıkladığımızda ise yukarıdaki ekrandaki gibi stoğun bilgi giriş ekranını karşımıza getirecektir. Stoğun üzerinde iken aç tuşuna bastığımızda da aynı işlevi görecektir.



Bu liste ekranı aslında bir anlamda stok raporudur.Devreden, Giriş, Çıkış, Kalan sütunlarından bu rakamların takibini yapabiliriz.Dilersek bu sütunlardan istediklerimizi kapatabilir veya Mouse ile tutup mavi boşluğa sürükleyerek gruplama yapabiliriz.Herhangi bir kartın üzerinde sağ tıkladığımızda ise seçili olan kartın aynısından bir tane daha kopya oluşturabiliz.



Stok arama ise çok kolay ve kullanışlıdır. Herhangi bir stoğun aramak istediğimiz sütununa konumlanıp bilgiyi yazmamız yeterlidir. Ya da aşağıda da görüldüğü gibi sütunların üzerindeki boşluklara bilgilerini yazarak filtreleme yapabiliriz. Daha sonra işimiz bittiğinde sol alt köşedeki [X] ya tıklayarak filtrelemeyi kapatabiliriz. Aynı zamanda tüm stok listesini de Excel e aktarabiliriz.



Detaylardaki Giriş Çıkış Listesi butonuna tıkladığımızda ekrana aşağıdaki yazdır ekranını getirecektir. Aldığımız bu listeleri üzerinde sağ tıklayarak veya üstteki butonları kullanarak, istersek yazıcıdan çıktı alabilir, farklı formatlara (pdf,jpg gibi) dönüştürebilir, bilgisayar içerisinde her hangi bir yerde kayıtlarımızı saklayabilir, ve buna benzer bir çok işlemi buradan uygulayabiliriz.



İletişim

Hafta İçi 10:00 ile 18:00 Arası.

Hakkımızda

True My Muhasebe Programı, True Bilişim' in Siz Değerli Kullanıcılarına Sunduğu Bir Programdır. Program Muhasebe Bilgisi Gerektirmeyen Kolay, Kullanışlı ve Kapsamlı Bir Muhasebe Programıdır.

© 2024 Copyright. All rights reserved | Design by True Bilişim