Dökümantasyon

İÇERİK

Alış Faturası

Alış Faturası:

Satın aldığınız mal veya hizmet karşılığında, satıcının size kestiği toptan veya perakende satış faturalarını girmek için kullanılır.

Satış Faturası:

Sattığınız mal veya hizmet karşılığında, müşterilerinize keseceğiniz toptan veya perakende satış faturalarını girişi için kullanılır.

Aç:

Üzerinde konumlu olduğumuz faturayı açacaktır.Aynı işlevi fare ile üzerine çift tıkladığımızda da gerçekleştirebiliriz.

Yeni:

Yeni bir fatura giriş penceresini ekrana getirecektir.Fatura girişinin nasıl yapıldığı ile ilgili detaylı bilgiyi ilerleyen bölümlerde vereceğiz.

Sil:

Üzerinde konumlu olduğumuz faturayı silecektir.

Faturayı Onayla:

Programın aslında özünde en önemli bölümlerinden biridir.Faturalar Alış veya Satış fark etmeksizin, Onaylanmış Faturalar ve Beklemede olan faturalar olmak üzere iki grupta toplanır.Bir faturanın kaydını yaptığımız anda fatura aşağıdaki listede de görüldüğü gibi Beklemede olan faturalar listesinde gözükecektir.Bu faturayı onayladığımızda ise kontrol mekanizmasından geçirdiğimiz komutunu verip müşterinin carisine bakiyeyi yazmış olacağız.Durumu özetleyecek olursak.Her giriş yaptığımız faturayı doğruluğundan emin olduğumuz anda müşterinin veya satıcının carisine yazılması için Onaylamamız gerekmektedir.

Çıkış:

Fatura listesi ekranından çıkmamızı sağlar.

Onaylanmışları Göster:

Fatura Onayla da anlattığımız gibi Onaylanmış Faturaların Listesini alacağımız liste ekranıdır. Onaylanmış Faturalar listesinde herhangi bir fatura üzerinde değişiklik ve düzeltme işlemi yapmak istediğimizde program buna müsaade etmeyecektir.Değişiklik veya düzeltme yapmak istediğimizde o faturanın üzerinde sağ tıklayıp beklemeye almamız yeterli olacaktır.Faturanın üzerinde değişikliği ancak Beklemede iken yapabiliriz. İşlemimiz bittiğinde ise yeniden onaylamayı unutmayınız!..



Fatura Girişi

Yeni tuşuna tıkladığımızda aşağıdaki fatura ekranını karşımıza getirecektir.

Firma Adı;

Öncelikle Firma Adını seçmeliyiz.Bu seçimi giriş kutucuğunun sağında yer alan alt ok yardımıyla yada … (üç nokta) butonuna tıklayarak yapabiliriz.

Fatura ve Vade Tarihi;

Sistem tarafından otomatik olarak bugün verilecektir.İstersek bu tarihleri düzeltebiliriz.Fatura seri ve numarasını istediğimiz şekilde biz belirleyebiliriz.

P.Tipi;

Giriş yapılacak yada kesilecek olan faturanın para tipini istersek değiştirebiliriz.Sistem otomatik TL verecektir fakat biz bunu P.Tipi kısmında değiştirebiliriz.

Kur;

Daha önceki bölümlerde de anlattığımız gibi sistem otomatik olarak günlük güncel olarak Merkez Bankasından Kurları indirmektedir.Buraya da o günkü döviz kurunu getirecektir.

Açıklama;

İstersek çıkan fatura üzerine veya bilgi olarak giriş yaptığımız faturaya açıklama da ekleyebiliriz.

Barkod;

Alış veya satış yaptığımız bir ürünün seri takibi için bilgi amaçlı olarak Barkod hanesini kullanabiliriz. Örneğin; Bir elektronik eşya satıcısıyız.Aynı marka ve model her hangi bir üründen elimizde 100lerce mevcut durumda; alışları da satışları da seri numaraları üzerinden takibi açısından Barkod hanesini kullanabiliriz.Kullanımı için ‘+’ tuşuna veya kutucuğun içerisinde boş bir noktaya tıklayıp klavyenin alt ok tuşuna basarak bir satır açıp içerisine bilgi girişi yapabiliriz.

NOT:

Programın bir çok noktasında bilgi girişi için bu yöntem kullanılmaktadır.Faturanın detay girişini yaparken de bu yöntemi kullanacağız.



İletişim

Hafta İçi 10:00 ile 18:00 Arası.

Hakkımızda

True My Muhasebe Programı, True Bilişim' in Siz Değerli Kullanıcılarına Sunduğu Bir Programdır. Program Muhasebe Bilgisi Gerektirmeyen Kolay, Kullanışlı ve Kapsamlı Bir Muhasebe Programıdır.

© 2024 Copyright. All rights reserved | Design by True Bilişim